1. Terminologie

KELME ROMANIA – Societatea POIANA ECO SRL, cu sediul in Municipiul Brasov, str. 13 Decembrie nr. 90, camera 1, bloc 6, sc. B, ap. 10, jud. Brasov, J08/1044/2008, CUI 23694378 organizata in baza legii romane.

SITE – Domeniul kelmeromania.ro si subdomeniile acestuia.
CONTINUT: toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

  • continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre KELME ROMANIA prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al KELME ROMANIA UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de KELME ROMANIA intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la KELME ROMANIA, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale siteului, in sensul acordarii posibilitatii clientului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.

UTILIZATOR/CLIENT – Persoana care are sau obtine acces la CONTINUT si/sau SERVICIU.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre KELME ROMANIA si Client prin care Clientul transmite prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii

COMUNICARI COMERCIALE – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic, etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care clientul/utilizatorul le-a vizualizat/achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cosul de cumparaturi”, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si/sau sondaje de opinie.

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in art. 2 punctul 7 din OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;

 

3. Aspecte generale

2.1. Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a Siteului/Continutului/Serviciului de catre Client/utilizator.

2.2. Furnizarea produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de plasare comanda cerute. Optand pentru comanda on-line, Clientul se obliga sa furnizeze corect si complet numele, adresa, nr de telefon si adresa de e-mail si alte informatii necesare in vederea operarii comenzilor plasate.

2.3. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica acceptul utilizatorului cu privire  la prezentele termeni si conditii; Utilizatorii/Clientii se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul comenzii si/sau notificarii  catre KELME ROMANIA.

2.4. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.kelmeromania.ro.

2.5. Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, utilizatorul/clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia.

2.8 Acest Site este adresat doar Clientilor persoane fizice care au cel putin 18 ani. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu adresa de livrare in Romania. Prin plasarea comenzii, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

3. Continut

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva a KELME ROMANIA., acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect.

3.2. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de KELME ROMANIA. Orice continut la care Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.

3.3. Niciun continut transmis catre utilizator/client, prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea KELME ROMANIA si/sau al angajatilor sau colaboratorilor acestuia care au mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

 

4. Contact pentru Clienti

4.1. KELME ROMANIA publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client.

4.2. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate KELME ROMANIA sau clientului se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Clientului si KELME ROMANIA, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea KELME ROMANIA  in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

4.3. Clientul declara expres ca datele de contact furnizate ii apartin (adresa de email, numar de telefon, adresa de livrare) si ca vor putea fi folosite de catre KELME ROMANIA in comunicarile sale cu Clientul.

5. Newslettere si alerte

5.1. Clientul are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea KELME ROMANIA prin modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

5.2. Datele preluate de la Client in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre KELME ROMANIA in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre  Client se poate face in orice moment prin contactarea Kelme Romania la datele de mai sus si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Retragerea consimtamantului cu privire la primirea newsletter-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document si se produce efecte doar pentru viitor ulterior comunicarii intentiei de retragere.

5.5. KELME ROMANIA isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea KELME ROMANIA , sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

5.6. KELME ROMANIA nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Clientului niciun alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener comercial al KELME ROMANIA la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

 

6. Limitare de responsabilitate

6.1. KELME ROMANIA nu poate fi tinuta responsabila in niciun fel in fata niciunui Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

6.2. In cazul in care un Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre KELME ROMANIA violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii KELME ROMANIA , conform detaliilor de contact la contact@kelmeromania.ro, astfel incat KELME ROMANIA sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

6.3. KELME ROMANIA nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

6.4. KELME ROMANIA este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al KELME ROMANIA, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

6.5. KELME ROMANIA nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
6.5.1. produsul va fi potrivit cerintelor clientului

6.5.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

6.5.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

6.6. In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

6.7. Kelme Romania ​ nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc.

7. Forta majora si cazul fortuit

7.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora sau caz fortuit.

7.2. Partea care invoca evenimentul  este obligata sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor lui. Partea este exonerata de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o execute.

7.3. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului.

8. Litigii

8.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre KELME ROMANIA Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile „Termeni si conditii”.

8.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Client si KELME ROMANIA se va rezolva pe cale amiabila. Daca acest lucru nu va fi posibil, conflictul va fi solutionat de catre instantele competente, conform prevederilor legale aplicabile

8.3. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

9. Legea aplicabila

9.1. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

10. Dispoziții finale

Odată cu utilizarea site-ului www.kelmeromania.ro, clientul accepta fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat. Kelme Romania isi asuma dreptul  de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului www. kelmeromania.ro, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă catre utilizatori/clienti in acest sens.